poniedziałek, 30 lipca 2012

Prowansalskie przysmaki




Wakacje niestety już za mną, ale przywiozłam ze sobą mnóstwo wspomnień oraz inspiracji kulinarnych. Prowansja zachwyciła mnie swoim wyszukanym smakiem, dochodzącym zewsząd wspaniałym zapachem ziół, melona i lawendy a także zwyczajami żywieniowymi. Bo któż inny jak nie Francuzi może tak celebrować życie. Viva la vie! To motto które przywiozłam ze sobą z tej pięknej podróży.
A poniżej kilka zdjęć prowansalskich specjałów.


Długodojrzewające kiełbasy

Jagnięcina w rozmarynie

  
Bouillabaisse - prowansalska zupa rybna


Melony z Cavaillon


2 komentarze:

  1. Cieszę się, że wyjazd się udał, a tego produkty na targu wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj, tak bardzo się udał! :) A jedzenie i wszystkie produkty są przepyszne. Pozdrawiam ciepło.

      Usuń