czwartek, 7 czerwca 2012

Paj rabarbarowy


Potrzebny czas: 40 minut
Moja ocena: 5

Składniki (na ok. 5-6 sporych porcji):
- 500 g rabarbaru
- 25 ml mąki pszennej
- 50 ml cukru
Kruszonka:
- 75 g masła
- 100 ml cukru
- 175 ml płatków owsianych
- 100 ml ziaren słonecznika
- 1 łyżka cynamonu

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200C.
Pokrój rabarbar na kawałki i wymieszaj je z mąką pszenną i cukrem w naczyniu żaroodpornym. W misce wymieszaj wszystkie składniki na kruszonkę i rozłóż je równomiernie na nadzieniu rabarbarowym.
Piecz przez około 25 minut.

Kilka dodatkowych słów:
Przepis pochodzi z magazynu " Food&Friends".
Doskonałe! Rabarbar wspaniale smakuje z tą wyśmienitą kruszonką. Nie mogę się nachwalić tego deseru. :) Można podawać z lodami waniliowymi. Pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz