piątek, 1 czerwca 2012

Domowy budyń truskawkowy



Potrzebny czas: 20 minut
Moja ocena: 4

Składniki (dla 2 osób):
- 0,5 kg truskawek
- 0,6 L mleka
- 5-6 łyżek cukru (w zależności od tego jak słodkie są truskawki)
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:
Truskawki umyć i zmiksować z 450 ml mleka. W garnku zagotować zmiksowane truskawki, dodać cukry.
Pozostałe mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną i powoli dodawać do gotującego się mleka. Gotować około 3 minut - od czasu do czasu mieszając.

Kilka dodatkowych słów:
Inspiracja na przepis pochodzi z bloga Smakowity Kąsek
Szybki sposób na domowy budyń, który jest o wiele zdrowszy niż ten z torebki. Polecam! :)

4 komentarze:

  1. uwielbiam domowe budynie:) bez porównania z tymi sklepowymi.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam domowego budyniu, a wygląda fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ekstra!
    alez musiał smakować niesamowicie.

    OdpowiedzUsuń