sobota, 4 lutego 2012
Makaron z sosem serowo-orzechowym
Potrzebny czas: 30 minut
Moja ocena dania: 3
Składniki (dla 2 osób):
- 250 g makaronu
- 200 g śmietany kremówki
- 60 g parmezanu
- 60 g masła
- garść orzechów włoskich
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente.
W garnku rozpuścić masło, dodać śmietanę, przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia i jeszcze trochę pogotować na wolnym ogniu, tak żeby sos zgęstniał. Dodać ugotowany makaron oraz parmezan i wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać uprażone i posiekane orzechy. Na talerzu można jeszcze posypać parmezanem.
Kilka dodatkowych słów:
Przepis znaleziony na blogu pysznejedzonko.blox.pl
Jak dla mnie danie trochę zbyt mdłe. Pod koniec jedzenia nie chciało mi się już jeść. Może kolejnym razem zamieniłabym śmietanę kremówkę na zwykłą śmietanę 18%.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
A mi by chyba bardzo posmakowało, tylko dla mnie to porcja na 3 osoby, nie 2. :) Może wtedy nie byłoby mdłego efektu.
OdpowiedzUsuń