piątek, 3 lutego 2012
Płatki owsiane z makiem i żurawiną
Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena dania: 3+
Składniki (dla 2 osób):
- 0,5 l mleka ryżowego
- 10 łyżek płatków owsianych
- garść żurawiny
- 2 łyżki maku
- płatki migdałowe
Przygotowanie:
Mleko podgrzewamy, dodajemy płatki owsiane, żurawinę, mak oraz płatki migdałowe. Gotujemy około 10 minut.
Kilka dodatkowych słów:
Inspiracja na dzisiejsze śniadanie pochodzi z bloga alebabka.blogspot.com
Jeżeli lubicie gęstą owsiankę to do tej ilości mleka można dodać jeszcze więcej płatków owsianych. Ponieważ mleko ryżowe jest samo w sobie słodkie dlatego nie trzeba owsianki dosładzać. Jeśli natomiast użyjecie mleka krowiego to można dodać 1,5 łyżki miodu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
moja ulubiona kompozycja: żurawina i mak! pycha - muszę spróbować z mlekiem ryżowym.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę że zainspirował Cie do wypróbowania wersji z makiem:) ale mi miło:) dzięki:)
UsuńJa również dziękuję za słodką inspirację :) Pozdrawiam ciepło!
Usuńjak dla mnie? bomba!
OdpowiedzUsuńCudowna kompozycja. To będzie jedno z moich śniadań w weekend!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam - pysznie tu u Ciebie:)
słodka ta Twoja owsianka, podobają mi sie dodatki :-)
OdpowiedzUsuń