piątek, 13 stycznia 2012
Zupa krem z pesto i groszku
Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena dania: 2+
Składniki (dla 2 osób):
- 750 ml wody
- 375 g mrożonego groszku
- 2 dymki, oczyszczone w całości
- 1/2 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki soku z limonki
- 4 łyżki świeżego pesto
Przygotowanie:
Do garnka z wrzącą wodą wsyp groszek, dodaj dymki, sól i sok z limonki i gotuj na niewielkim ogniu przez 7 minut.
Wyrzuć ugotowane dymki, a resztę zmiksuj razem z pesto w blenderze.
Zupa gotowa. :)
Kilka dodatkowych słów:
Przepis pochodzi z jednej z książek kucharskich Nigelli. Muszę przyznać, że jest to jedna z zup, którą robi się błyskawicznie. Jednak miałam wrażenie, że jem samo pesto, dlatego nie mogłam zjeść zbyt wiele tej zupy, mimo, że początkowy smak był całkiem niezły. Do zupy dodałam grissini, który nadały tej potrawie jeszcze bardziej włoski smak. :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz