środa, 25 stycznia 2012

Sałatka paryska


Potrzebny czas: 30 minut
Moja ocena dania: 4+

Składniki (dla 2 osób):
- 1 pierś z kurczaka (pojedyncza)
- 375 g białych winogron
- 200 g sera Cheddar
- 175 g uduszonych małych pieczarek
- majonez
- masło do smażenia
- pieprz, sól
- natka pietruszki

Przygotowanie:
Obrane pieczarki dusimy na maśle, przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka gotujemy a następnie rozdrabniamy na małe kawałki.
Winogromo myjemy i kroimy na pół.
Ser kroimy w kostkę.
Wszystko dokładnie razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez - taką ilość jaką lubimy.
Dekorujemy pietruszką.

Kilka dodatkowych słów:
Przepis pochodzi z bloga www.feeria.blox.pl. Bardzo dobra sałatka, którą mogę polecić. Jednak kolejnym razem chyba nie dodałabym majonezu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz