niedziela, 5 sierpnia 2012

Quinoa z borówką i pistacjami


Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 4+

Składniki (dla 1 osoby):
- 300 ml mleka ryżowego
- 2 łyżki quinoa
- 3 łyżki płatków owsianych
- kilka pistacji
- garść borówki
- jogurt grecki

Przygotowanie:
Mleko zagotować. Dodać quinoę i gotować około 10 minut wolnym ogniu. Po tym czasie dodać płatki owsiane i gotować kolejne 5 minut co jakiś czas mieszając.
Do miseczki włożyć kilka borówek. Nałożyć ugotowaną kaszkę i znów nałożyć borówki. Posypać posiekanymi pistacjami. Na wierzch nałożyć 2 łyżki jogurtu.

Kilka dodatkowych słów:
Danie świetnie nadaje się na śniadanie. Polecam!


3 komentarze:

  1. Uwielbiam quinoę. Jest zdrowa i pożywna, a do tego bardzo smaczna. Szkoda tylko, że trudno ja zdobyć.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo wygląda smacznie. A pistacje wraz z borówkami sa moimi ulubieńcami.

    OdpowiedzUsuń
  3. PYCHA. pistacje i borówki to cud połączenie (w ogóle pistacje to cud. No, i borówki też.)

    OdpowiedzUsuń