środa, 18 kwietnia 2012
Bananowa manna
Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 4+
Składniki (dla 2 osób):
- 350 ml mleka
- 200 ml wody
- 2 banany
- 5 łyżek kaszy manny
- 2 łyżki cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Do mleka wrzucamy jednego pokrojonego banana i blendujemy. Następnie przelewamy mleko do garnka, dodajemy cukier i gotujemy.
W oddzielnym naczyniu mieszamy mannę z wodą i dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Nakładamy do miseczek.
Drugiego banana kroimy w plasterki i dodajemy do miseczki z manną. Można go dodawać partiami - np. na spodzie, w środku i na wierzchu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Musi być pyszna! Bardzo lubię kasze mannę, dawno nie robiłam...
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę mannę, a z bananami to niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńZjadlabym taka na sniadanie...
OdpowiedzUsuńo mamo jaka apetyczna
OdpowiedzUsuńManna bananna - będzie jak znalazł na sobotnie śniadanie ;-)
OdpowiedzUsuńManna to chyba jeden z najlepszych sposobów na szybkie śniadanie - do tego prosta do przygotowania i pyszna. I można ją modyfikować i nadawać jej nowe wymiary smaku! :)
OdpowiedzUsuń