środa, 18 kwietnia 2012

Bananowa manna


Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 4+

Składniki (dla 2 osób):
- 350 ml mleka
- 200 ml wody
- 2 banany
- 5 łyżek kaszy manny
- 2 łyżki cukru trzcinowego

Przygotowanie:
Do mleka wrzucamy jednego pokrojonego banana i blendujemy. Następnie przelewamy mleko do garnka, dodajemy cukier i gotujemy.
W oddzielnym naczyniu mieszamy mannę z wodą i dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Nakładamy do miseczek.
Drugiego banana kroimy w plasterki i dodajemy do miseczki z manną. Można go dodawać partiami - np. na spodzie, w środku i na wierzchu.

6 komentarzy:

  1. Musi być pyszna! Bardzo lubię kasze mannę, dawno nie robiłam...

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kaszę mannę, a z bananami to niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadlabym taka na sniadanie...

    OdpowiedzUsuń
  4. Manna bananna - będzie jak znalazł na sobotnie śniadanie ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Manna to chyba jeden z najlepszych sposobów na szybkie śniadanie - do tego prosta do przygotowania i pyszna. I można ją modyfikować i nadawać jej nowe wymiary smaku! :)

    OdpowiedzUsuń