poniedziałek, 30 kwietnia 2012
Orzeźwiająca owsianka na lato
Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 5
Składniki (dla 2 osób):
- 10 łyżek płatków owsianych
- 400 ml wody
- 400 ml mleka
- 50 ml śmietanki kremówki 30%
- 2 łyżki ulubionego budyniu w proszku (ja dodałam toffi)
- 1,5 łyżki cukru trzcinowego
- 1 dojrzałe mango
- kilka listków świeżej mięty
Przygotowanie:
Do gorącej wody wrzucić płatki i zostawić do napęcznienia na 5 minut. Następnie dolać mleko oraz cukier i gotować na wolnym ogniu kolejne 5 minut.
W tym czasie obrać i pokroić mango w kostkę. Miętę posiekać. Wszystko razem wymieszać.
Budyń wymieszać ze śmietanką i dodać do garnka z płatkami. Gotować około 3 minut - od czasu do czasu mieszając. Nałożyć owsiankę do miseczek - ułożyć na niej mango z miętą.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Z mango i miętą musi być pyszna;)
OdpowiedzUsuńkolorowo i ładnie podane, ale zgłodniałam na taką przekąskę :)
OdpowiedzUsuńz mango brzmi pysznie, od razu ma się pałera na cały dzień :)
OdpowiedzUsuńmango, mięta... orzeźwienie w pełni!
OdpowiedzUsuńjeju, ależ kusisz. chyba jutro, z okazji wolnego święta
wymyślę cos wspaniałego na śniadanie..
dodatki pyszne, owsianka na bogato! Cudna!
OdpowiedzUsuńsuper! mam ostatnio fazę na owsiankę, Twoją tez z chęcią bym zjadła:)
OdpowiedzUsuń