piątek, 6 kwietnia 2012
Żurawinowe płatki ryżowe z kiwi
Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 4
Składniki (dla 2 osób):
- 700 ml mleka
- 10 łyżek płatków ryżowych
- 2 dojrzałe kiwi
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 1,5 łyżki cukru trzcinowego
- cynamon
Przygotowanie:
Mleko zagotować z cukrem. Dodać płatki ryżowe i gotować około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodać żurawinę i przyprawić cynamonem. Nałożyć do miseczek.
Kiwi pokroić w plasterki i położyć na płatkach ryżowych.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
idealne sniadanko ! ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
takie śniadanka kojarzą mi się z latem,świezymi owocami i słoncem;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie połączenia - gorąca papka i świeże, zimne, soczyste owoce. Pycha!
OdpowiedzUsuńKupiłam ostatnio paczkę płatków ryżowych i zastanawiałam się co do nich dodać. No i mam inspirację ;-)
OdpowiedzUsuń