piątek, 27 kwietnia 2012
Jaglanka z pomarańczami
Potrzebny czas: 25 minut
Moja ocena: 4
Składniki (dla 2-3 osób):
- 1L mleka ryżowego
- 2 filiżanki kaszy jaglanej
- 1 pomarańcza
- 200 ml soku pomarańczowego
Przygotowanie:
Do wrzącego mleka dodajemy kaszę jaglaną i gotujemy około 20 minut.
Pomarańczę obrać i podzielić na małe kawałki.
W oddzielnym garnku podgrzać sok pomarańczowy, dodać kawałki pomarańczy i wymieszać. Przelać do ugotowanej kaszy. Wszystko razem wymieszać i nałożyć do miseczek. Można udekorować ulubionymi orzechami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kasza jaglana ponoć najzdrowsza z kasz - trzeba spróbować ją i w pomarańczach! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę jaglaną, Twoja wygląda pysznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuńTo prawda - kasza jaglana jest najzdrowsza :) a dzięki dodatkowi mleka ryżowego wydaje mi się jeszcze zdrowsza.
OdpowiedzUsuń