piątek, 6 kwietnia 2012

Żurawinowe płatki ryżowe z kiwi


Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 4

Składniki (dla 2 osób):
- 700 ml mleka
- 10 łyżek płatków ryżowych
- 2 dojrzałe kiwi
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 1,5 łyżki cukru trzcinowego
- cynamon

Przygotowanie:
Mleko zagotować z cukrem. Dodać płatki ryżowe i gotować około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodać żurawinę i przyprawić cynamonem. Nałożyć do miseczek.
Kiwi pokroić w plasterki i położyć na płatkach ryżowych.

4 komentarze:

  1. idealne sniadanko ! ;)
    pozdrawiam,
    szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. takie śniadanka kojarzą mi się z latem,świezymi owocami i słoncem;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię takie połączenia - gorąca papka i świeże, zimne, soczyste owoce. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. Kupiłam ostatnio paczkę płatków ryżowych i zastanawiałam się co do nich dodać. No i mam inspirację ;-)

    OdpowiedzUsuń