wtorek, 8 maja 2012
Tortilla z łososiem i awocado
Potrzebny czas: 20 minut
Moja ocena: 4
Składniki (na 8 roladek):
- 4 placki tortilli
- łosoś wędzony (200 g)
- 1 duże awocado
- serek naturalny Philadelfia
- starta skórka z cytryny
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Awocado umyć, obrać i pokroić w cienkie paski. Skropić sokiem z cytryny i odstawić na bok.
Serek przełożyć do miseczki, dodać do niego skórkę z cytryny, pieprz oraz odrobinę soli i dokładnie wymieszać.
Każdą tortillę wysmarować serkiem i przekładać na przemian łososia oraz awocado. Zawinąć w roladki i wstawić do lodówki - na około godzinę. Po tym czasie wyjąć i pokroić w roladki - w zależności od wielkości tortilli - z jednej sztuki mogą być 2 lub 3 sztuki. Końce tortilli, które zazwyczaj pozostają puste można odkroić.
Kilka dodatkowych słów:
Inspiracja na przepis pochodzi z bloga feeria.blox.pl
Bardzo mi smakowały te roladki - świetne na śniadanie lub do pracy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Losos i awokado to bardzo udane polaczenie. Swietny pomysl na lekki lunch!
OdpowiedzUsuńtak, zwłaszcza w ciepłe dni :)
Usuń