piątek, 18 maja 2012
Tortilla z tuńczykiem
Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 3
Składniki (na 4 tortille):
- 4 placki tortilli
- 1 dojrzałe awokado
- 1 mała puszka z tuńczyka
- 2 jajka
- ogórek zielony
- sałata
- sól, pieprz
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Awokado obrać, drobno pokroić i skropić cytryną. Rozgnieść widelcem. Dodać tuńczyka (bez sosu) i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z tuńczykiem i awokado.
Tortillę posmarować powstałą pastą, położyć plasterki zielonego ogórka i liście sałaty. Zawinąć. Włożyć na godzinę do lodówki.
Kilka dodatkowych słów:
Przepis znalazłam na jednym z blogów - ale gdzieś mi zaginął adres - może później uda mi się odszukać. :)
Tortilla była całkiem niezła, jednak dodałabym do niej może jeszcze trochę majonezu, kukurydzę i cebulkę. Albo 2 awokado zamiast jednego - wówczas tuńczyk nie byłby tak bardzo wyraźny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz