Potrzebny czas: 10 minut
Moja ocena: 5
Składniki:
- 1 zielony ogórek
- 1/2 cebuli
- szczypta soli
- garść posiekanej mięty
- 150 g jogurtu naturalnego
- 50 ml wody
Przygotowanie:
Obierz ogórek i pokrój go w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Wymieszaj z solą i miętą.
Jogurt roztrzep widelcem w miseczce, cały czas mieszając
dolej wody. Wymieszaj z ogórkiem, cebulą i miętą.
Kilka dodatkowych słów:
Zamiast świeżej mięty można dodać 1/4 łyżeczki sosu
miętowego. Jeśli chcemy żeby dip wyszedł gęstszy należy dodać mniejszą ilość wody.
o, a takiego dipu jeszcze ani nie jadłam ani nie robiłam, czas to zmienić!:)
OdpowiedzUsuńProsty i szybki w przygotowaniu a do tego smaczny. Warto to zmienić :)
OdpowiedzUsuń