niedziela, 2 września 2012

Raita ogórkowa




Potrzebny czas: 10 minut
Moja ocena: 5

Składniki:
- 1 zielony ogórek
- 1/2 cebuli
- szczypta soli
- garść posiekanej mięty
- 150 g  jogurtu naturalnego
- 50 ml wody

Przygotowanie:
Obierz ogórek i pokrój go w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj z solą i miętą. 
Jogurt roztrzep widelcem w miseczce, cały czas mieszając dolej wody. Wymieszaj z ogórkiem, cebulą i miętą.

Kilka dodatkowych słów:
Zamiast świeżej mięty można dodać 1/4 łyżeczki sosu miętowego. Jeśli chcemy żeby dip wyszedł gęstszy należy dodać mniejszą ilość wody.

2 komentarze:

  1. o, a takiego dipu jeszcze ani nie jadłam ani nie robiłam, czas to zmienić!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosty i szybki w przygotowaniu a do tego smaczny. Warto to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń