niedziela, 4 marca 2012
Jajecznica z ziołami wg Pięciu Przemian
Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 5
Składniki (dla 2 osób):
- 4 jajka
- kawałek świeżego imbiru
- łyżka masła
- kolendra
- siekana pietruszka, bazylia
- rukola
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Na gorącej patelni roztop masło. Dodaj drobno posiekany imbir i krótko podsmaż. Wbij jajka, posyp pieprzem, kolendrą, solą oraz pietruszką. Domieszaj drobno posiekaną bazylię oraz rukolę. Smaż tak długo jak lubisz :)
Kilka dodatkowych słów:
Przepis pochodzi z książki "Gotowanie według Pięciu Przemian".
Bardzo lubię tą jajecznicę. Dzięki imbirowi oraz ziołom nabiera ciekawego aromatu. Oczywiście można użyć innych ziół zamiast bazylii.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawy pomysł z tym imbirem!
OdpowiedzUsuń