czwartek, 15 marca 2012

Kasza jaglana z tartym jabłkiem


Potrzebny czas: 25 minut
Moja ocena: 4

Składniki (dla 3 osób):
- 1L wody
- 2 filiżanki kaszy jaglanej
- 200 ml mleka
- 2 jabłka
- 1 łyżka cukru waniliowego
- pół łyżeczki kakao
- 1 łyżka masła
- mały kawałek świeżego imbiru
- miód

Przygotowanie:
We wrzącej wodzie gotujemy kaszę jaglaną (około 20 minut).
W drugim garnku podgrzewamy mleko z cukrem waniliowym, kakao oraz imbirem.
Kiedy kasza jaglana już się ugotuje dodajemy do niej masło i mieszamy. Zalewamy ugotowanym mlekiem, dodajemy starte jabłka i wszystko dokładnie mieszamy. Nakładamy do miseczek i polewamy miodem.

3 komentarze:

  1. Kaszy jaglanej jeszcze chyba nie jadłam :)
    Musze jutro z rana zrobić na śniadanko Twoją propozycję :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jeśli jeszcze nie jadłaś kaszy jaglanej to szczególnie polecam kaszę jaglaną z gruszką - przepis możesz znaleźć na moim blogu. Jest pyszna - moja ulubiona! :)
      Pozdrawiam ciepło

      Usuń
  2. uwielbiam jaglankę!ciekawy przepis.

    OdpowiedzUsuń