czwartek, 15 marca 2012
Kasza jaglana z tartym jabłkiem
Potrzebny czas: 25 minut
Moja ocena: 4
Składniki (dla 3 osób):
- 1L wody
- 2 filiżanki kaszy jaglanej
- 200 ml mleka
- 2 jabłka
- 1 łyżka cukru waniliowego
- pół łyżeczki kakao
- 1 łyżka masła
- mały kawałek świeżego imbiru
- miód
Przygotowanie:
We wrzącej wodzie gotujemy kaszę jaglaną (około 20 minut).
W drugim garnku podgrzewamy mleko z cukrem waniliowym, kakao oraz imbirem.
Kiedy kasza jaglana już się ugotuje dodajemy do niej masło i mieszamy. Zalewamy ugotowanym mlekiem, dodajemy starte jabłka i wszystko dokładnie mieszamy. Nakładamy do miseczek i polewamy miodem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kaszy jaglanej jeszcze chyba nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńMusze jutro z rana zrobić na śniadanko Twoją propozycję :)
Pozdrawiam
To jeśli jeszcze nie jadłaś kaszy jaglanej to szczególnie polecam kaszę jaglaną z gruszką - przepis możesz znaleźć na moim blogu. Jest pyszna - moja ulubiona! :)
UsuńPozdrawiam ciepło
uwielbiam jaglankę!ciekawy przepis.
OdpowiedzUsuń