wtorek, 13 marca 2012
Owsianka z żurawiną i konfiturą
Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 4
Składniki (dla 2 osób):
- 5 łyżek płatków owsianych
- 5 łyżek otrębów owsianych
- 2,5 szklanki mleka ryżowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- garść płatków migdałowych
- garść suszonej żurawiny
- 2 łyżki konfitury z dzikiej róży
Przygotowanie:
Do garnka wlej mleko, dodaj płatki oraz otręby. Gdy mleko zacznie wrzeć dodaj cynamon, płatki migdałowe oraz żurawinę. Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
Nałóż owsiankę do miseczek a na wierzchu udekoruj łyżką konfitury.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Witaj,
OdpowiedzUsuńpowstał pomysł stworzenia osobnego miejsca w sieci, gdzie znajdowałyby się wyłącznie 'owsiane' przepisy kulinarne - A te, które Pani opublikowała na swym blogu wydają się nam bardzo ciekawe! Zatem - uprzejmie prosimy o pozwolenie zamieszczenia ich (oraz każdego takiego kolejnego; w formie oryginalnej, wraz ze zdjęciem) w naszej wspólnej Krainie Owsa - Owsiankowie!
Oczywiście źródło zostanie wyraźnie zaznaczone :)
Liczymy na pozytywną odpowiedź w komentarzach pierwszego posta na blogu - owsianakraina.blogspot.com
Z owsianym pozdrowieniem,
Grupa Owsiankowych Smakoszy