wtorek, 13 marca 2012

Owsianka z żurawiną i konfiturą


Potrzebny czas: 15 minut
Moja ocena: 4

Składniki (dla 2 osób):
- 5 łyżek płatków owsianych
- 5 łyżek otrębów owsianych
- 2,5 szklanki mleka ryżowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- garść płatków migdałowych
- garść suszonej żurawiny
- 2 łyżki konfitury z dzikiej róży

Przygotowanie:
Do garnka wlej mleko, dodaj płatki oraz otręby. Gdy mleko zacznie wrzeć dodaj cynamon, płatki migdałowe oraz żurawinę. Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
Nałóż owsiankę do miseczek a na wierzchu udekoruj łyżką konfitury.

1 komentarz:

  1. Witaj,

    powstał pomysł stworzenia osobnego miejsca w sieci, gdzie znajdowałyby się wyłącznie 'owsiane' przepisy kulinarne - A te, które Pani opublikowała na swym blogu wydają się nam bardzo ciekawe! Zatem - uprzejmie prosimy o pozwolenie zamieszczenia ich (oraz każdego takiego kolejnego; w formie oryginalnej, wraz ze zdjęciem) w naszej wspólnej Krainie Owsa - Owsiankowie!

    Oczywiście źródło zostanie wyraźnie zaznaczone :)

    Liczymy na pozytywną odpowiedź w komentarzach pierwszego posta na blogu - owsianakraina.blogspot.com

    Z owsianym pozdrowieniem,
    Grupa Owsiankowych Smakoszy

    OdpowiedzUsuń