poniedziałek, 26 listopada 2012

Kawa z mango



Składniki (na 2 filiżanki kawy):
- 2 lub 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs (w zależności od tego jak mocną kawę lubisz)
- 1/4 dojrzałego mango
- kilka listków świeżej mięty
- 100 ml mleka
- miód
- szczypta pieprzu cayenne

Przygotowanie:Kawę zalać gorącą wodą do 3/4 filiżanki .
Mango obrać i pokroić w kostkę. Dodać posiekaną miętę oraz pieprz cayenne. Całość zalać mlekiem i dokładnie zmiksować blenderem. Dolać zmiksowane mleko do filiżanek. Całość należy bardzo dokładnie wymieszać. Posłodzić miodem.

Kilka dodatkowych słów:
Przepis na tą kawę przygotowałam współpracując z firmą Jacobs. Zapraszam na stronę internetową http://www.przepisynakawe.com/ gdzie można znaleźć jeszcze wiele innych ciekawych przepisów na doskonałą kawę. Ja osobiście uwielbiam pić kawę w długie jesienne wieczory, których mamy teraz bez liku. Tak więc jest okazja aby wypróbować te propozycje. Bo kawa nie musi być nudna. :)

4 komentarze:

  1. Ach jak wspaniale!
    Mango z kawą będzie chyba moim ulubionym połączeniem.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam mango! nawet miałam przyjemność zjeść sernik z mango...mmm ale kusisz!

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, świeżo zmielona kawa z takim dodatkiem to na pewno ciekawa propozycja. Dzis już dla mnie na kawę za późno, ale jutro - nowy dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kawa z mango...? To dopiero ciekawe połączenie :)

    OdpowiedzUsuń